fredag 27 februari 2015

Snoddas de lux...

Det här är inte ett recept man ska göra om man håller igen.
Detta är de lux varianten!
Ett gammal recept jag haft i  närmare 30 år.


Foto lånad från nätet


Smet;

5 kkp mjöl
6 kkp socker
4 tsk bakpulver
6 tsk vanillinsocker
5 mask kakao (brukar ta minst 6)
4 ägg
3 dl vatten
250 g smält smör

Blanda ihop de torra ingredienserna.
Rör sedan ner det blöta.
Alltså jag knäcker helt sonika ner de 4 äggen i det torra och så häller jag på det smälta avsvalnade smöret och vattnet och rör sedan om till en smet.
Det kan behövas lite krafttag att få ihop smeten.

Märk väl att någon elvisp ska inte användas!

Ugn 175-200 grader ca 20 (35) 40 minuter.
Det beror givetvis vilket värmetal du har på ugnen och hur ugnen fungerar.
Själv valde jag 175 grader och efter 35 minuter var den absolut perfekt.
Jag ställer även plåten mitt i ugnen men det där kan ju även skilja sig från ugn till ugn.

Glasyr;

3 dl florsocker
2 tsk vanillinsocker
2 msk smält smör
1/2 dl vatten
kakao så mycket som man vill ha

Jag gjorde glasyren efter detta recept sen kom jag på att jag ville ha lite kaffe i, typ några matskedar.
Nå då blev den ju så lös så jag hade i mer florsocker och så ännu lite mer kakao.
Det får man göra med känsla av vilken utpräglad smak man vill ha.

När kakan i ugnen är klar så ta ut den och låt stå en stund så att den sätter sig.
Bred sen över glasyren medans kakan fortfarande är varm och strö sedan över kokos.
Hur mycket är beroende på smak och tycke..

Tja ungefär så kan det gå till att göra en Snoddas de lux!
Mini var salig, så god tycker han att den är.
Å jo då, jag tycker det med.

Men vill man ha en magrare kaka får man vackert hitta ett annat recept.
Själv gör jag den så sällan så jag tycker att när jag väl gör den så kan man minsann lyxa till det.

Ha en bästaste kväll alla fina!

Kramen om!

4 kommentarer:

  1. Haha...Tack :-) nu ska här bakas. Tack snälla. Kram

    SvaraRadera
  2. Haha...Tack :-) nu ska här bakas. Tack snälla. Kram

    SvaraRadera
  3. Nu Millan - NU är jag tillbaka efter denna förbenade influensa/infektion... Jag har roat mig med att läsa igen över en veckas blogginlägg..

    Först och främst: härligt att det är fredag och du fått hem Mini! :) Kul att han har sitt sportlov kvar och att ni får en massa tid tillsammans! Himla god fika blev det ju också, kanske jag snor receptet!

    Ojojoj, vilken vecka du haft! Hoppas verkligen att man kan hitta ett sätta att hjälpa dig med hjärtklappningen och att det därmed också blir bättre. Och så hoppas jag att du känner att din terapi leder någonstans. För det är hårt. Och tungt. Men förhoppningsvis renanade.

    Hoppas du får en fin fredagskväll!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så rätt att terapin är hård och tung men på sikt ska den vara renande.
      Jisses vilken energi du flyger in här med.
      Jag kan tro att du börjar vara frisk, så skönt att märka.
      Tack för din kommentar, den betyder mycket!
      Kram

      Radera