torsdag 23 juni 2016

Fullproppat...





Lite nu och då funderar jag på hur jag ska få plats med  all mat i mitt kylskåp.
Frysen är en annan sak, där kan man bara trö ner lådor med mat eller matvaror, beroende på i vilket läge man är i.

Men som sagt, kylskåp, hur får man plats med allt?
Där ska vara mjölk, ost, margarin, ägg, bordsmargarin, crème fraiche, matgrädde, grädde, ketchup, matlagningsvin, olika sorters senap, smörgåsgurka, olika sylter (både hemgjorda och köpta), soja, worcestershiresås, vinäger, ättika, sallad av alla dess olika sorter, lök, röd och gul, och vitlök, olja av olika slag, buljong av olika sorter, både flytande och på tärningar, olika hotta såser, marinerat kött (fläskfilé), majonnäs, pickles, saft av olika sorter, inlagda rödbetor, chilisås, chili, ingefära, marmelad, fisksås, sambal oelek, kaviar,  balsamico, morötter, rädisor,  chokladtårta med chokladtryffel, haloumi, fetaost, paprika, bacon, sparris, körsbärstomater, gurka till tsatsiki (som ska göras nu).
Och en hel del till...
Ja i mitt kylskåp finns det mesta man kan tänka sig.
Och utifrån vad jag har kan jag i princip göra vad som helst.

Å det är så jag vill ha det.
Att jag kan välja utifrån det jag har hemma.
Inga stora problem, det blir vad jag väljer.

Å i min frys finns det mesta.
Kött, fisk, korv, kyckling, färs och så vidare...
Plus att mitt skafferi alltid är välfyllt.

Det innebär ett lätt liv då jag i princip kan laga vad jag vill, jämt och ständigt.
Utan större eftertanke.
Så som jag gillar.

Hur gör ni?
Handlar veckovis och bestämmer dag för dag?
Storhandlar och laga efter vad ni har hemma?

Ha det bäst alla fina!

Kramen om!

4 kommentarer:

  1. Jag får erkänna att jag slänger mycket mat. Är livrädd för magsjuka...
    Ska försöka bli bättre på det.
    Jag vill ha lite av varje som går att frysa. För jag vet ju inte just då vad jag är sugen på att äta.
    Men jag har rätt nära till Coop, tar 6 minuter med moppen.
    Jag blir jättestressad om jag får slut på sånt jag behöver, måste handla innan det är helt tomt.
    Jag är rätt begränsad i vad jag Äter för maträtter men ska försöka hitta lite nytt.
    Vad har du för favoriträtter? Kom gärna med tips. 😊

    Ha en trevlig midsommar! 🌷🌻🌸
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag slänger i princip ALDRIG mat.
      Det mesta hamnar i frysen när det börjar bli kort datum.
      Jag är en någorlunda all around människa när det gäller mat men visst finns det sånt jag absolut inte äter.

      Svårt att bara såhär komma med mattips, det står helt still i skallen min.
      Jag lagar sällan mat efter recept utan slänger ihop efter egen skalle.
      Så lyssnar jag på Minis förslag på vad han är sugen på eller något det var länge sedan jag lagade.
      I går pratade han om smördegsinbakad kassler som jag inte gjort på jättelänge.
      Kommer själv knappt ihåg hur jag brukar göra den..hihi

      Ha en fin midsommardag!
      Kram

      Radera
  2. Nog har jag också en välfylld kyl men inte lika välfylld som din " ler" Min frys däremot är just nu packad med fryst kött, fisk och dylikt till bristningsgränsen. Ibland måste jag packa ut och packa om för att ens få igen frysdörren. Eftersom vi är så många här hemma blir frysen snart tommare igen... Brukar storhandla var fjortonde dag och sen komplettera med mejerivaror, grönsaker och sånt om det behövs.
    Önskar dig och de dina en Trevlig Midsommar. KRAMAR!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är härligt att ha fullt i frys, kylskåp och skafferi.
      Allt blir så mycket enklare då.

      Jag märker stor skillnad nu när det bara är jag och Mini.
      Maten räcker så mycket längre än när man är fler i familjen.

      Kram och ha en fin midsommardag!
      Kram

      Radera