lördag 24 september 2016

Lördagsförmiddag...





Ja men då är det Lördag och rakt in i helgen.
Min gullunge kom igår, lite senare än tänkt men till slut fick jag krama om honom.
Jag hade gjort tacos så det var färdigt när han kom.
Vi satte oss för att äta direkt.
Nu blev jag typ supermätt efter en fylld tortilla och fick jag inte ner något mer.
Suck!
Hade mått ganska så risigt under eftermiddagen.
Tror jag hade nån febertopp och så hade magen stannat av.
Nåja, det gick ju ändå förstås.

Vi satt ganska länge i köket och pratade av oss.
Sen blev Mini tvungen att göra klar labbrapporten så att han kunde skicka in den och så blev det spel med kompisarna.
Själv gick jag och la mig väldigt tidigt men jag hörde skratten och tjuten från hans rum.

Idag känns det lite bättre.
Jag är fortfarande hostig och kraxig men har ingen feber.

Jag fick en kommentar som lyder så här, och det finns kanske även andra som undrat;

Skulle du kunna arbeta med någon form av matlagning kanske? Fattar inte hur du orkar engagera dig i maträtter och fixa med olika såser och dylikt. Det är ju energikrävande att stå i köket och greja. Du säger att orken inte finns och jag tror dig. Men hur orkat du fixa i köket med gourmet middagar?
Kram

Tro nu inte för allt i världen att jag tog illa vid mig  bara för jag svarar i ett inlägg;
Nej, jag har tidigare jobbat i köket på ett stort hotell här i byn och vet hur otroligt krävande och stressande det är, så det finns ingen möjlighet till det.
När det kommer till matlagning så lagar jag bara mat när jag har Mini här.
Jag lagar ungefär 4 olika middagar på den veckan han är hos mig.
När jag då väl lagar mat gör jag stora kvantiteter.
Det blir alltid 1-2 restdagar samt att jag tar fram ytterligare en middag från frysen som jag ex vid ett tidigare storkokstillfälle frusit in.

För att ta kotletterna jag bjöd mitt sällskap på i Torsdags.
Jag gjorde dessa för några veckor.
Hade ett storpack som innehöll 16 kotletter, vilka jag stekte och efterkokade.
Så gjorde jag sås på den underbara skyn, det blev närmare 4 liter sås.
Så jag har massor av sås och kotletter i frysen att ta fram när jag inte"orkar" laga mat.
I övrigt finns det fler "färdiga" rätter i frysen från tidigare matlagningar.

När jag lagar mina middagar så gör jag det pö om pö över dagen.
Jag klarar alltså  inte av att göra hela middagen på raken.
Förbereder under dagens gång och gör det sista innan vi ska äta.
På det här sättet så "orkar" jag laga middagar när Mini är hos mig.

Skulle jag tvingas att gå ut och arbeta nu idag så skulle jag knappast orka laga till en enda middag.

Nåväl, vädret är grått och tråkigt men än så länge inget regn.
Det känns att hösten ligger i luften.
Det är kyligt och krispigt ute.
Tur jag kan hålla mig inomhus.

I går gjorde jag handling nummer två.
Trodde aldrig jag skulle ta mig hem.
Tog mig vatten över huvudet, då jag kom ut från affären och har hela trunken full samt 4 pinfyllda kassar.
Å så cykel...hm, det var en jobbig hemfärd kan jag säga.
Var helt slut på när jag väl packat in allting.
Blev tvungen att lägga omkull mig.

Nu idag har jag inga handlingskrav på mig.
Vi ska äta frukost tillsammans.
Möjligen se en film ihop.
Å så ska Mini givetvis spela.
Nåt nytt spel som är gratis och åtkomligt i helgen.
Å själv behöver jag vila, kurera mig från förkylningen som inte riktigt vill ge sig.

Ha det bäst alla fina!

Kramen om!





10 kommentarer:

  1. Godmorgon! Ja usch för handlandet! Vilken tur då att ungdomarna var med igår. Det blev rätt så mycket......Härligt med Mini hemma :)Bra att laga mat så man kan ha i frysen :)
    Ha en trevlig lördag
    Kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är härligt när jag har honom hos mig!

      Kram

      Radera
  2. God morgon vännen...Först tänkte jag vad är det? men sen förstod jag att det var en kommentar från någon...ja du jag börjar undra om det är stressen på jobbet som gör mig dålig nu. Gick hem i går :(

    Laga mat måste man ju oavsett, om du fick välja ett jobb vilket hade du valt? Låter som ni haft en fin dag o kväll att äta tillsammans är ju så mysigt ...hoppas du får en fin lördag kramen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att välja ett jobb känns svårt i dagsläget då jag inte har energin.
      Du anar inte så många gånger jag fått den frågan de sista veckorna.

      Kram

      Radera
  3. Kanske skulle börja göra som dej,steka mycket köttbitar på en gång och frysa in. Detblir ju godare och bättre smak än om jag steker bara en.
    Fryser du in det var för sej eller lägger du köttet i såsen?
    Tack för tipset!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gör både och.
      Ibland fryser jag in kött och sås tillsammans och ibland var för sig.

      Kram

      Radera
  4. Skrev just en lång kommentar men det verkade inte fungera att publicera så detta är bara ett test.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, testa kan man alltid göra!

      Kram

      Radera
  5. Låter som att du och Mini fick en fin lördag med god middag. Härligt!

    Hoppas att det fungerar att kommentera denna gången, då det inte fungerade igårkväll.
    Jag läste att någon kommenterat angående att jobba med matlagning, men där undrar jag direkt hur den personen tänkte. Det är ju en himla skillnad på att laga mat till några få personer i en familj eller till ett hundratal som dröser in på en restaurang eller matbespisning.

    Att laga sin egen mat är dock en god investering i hälsan, eftersom man vet vad man häller i och det oftast blir nyttigast när man själv väljer ingredienser. Bra jobbat där tänker jag.

    Ha det fint! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl så att även om folk i all välmening kan skriva en kommentar är den kanske inte alltid så väl genomtänkt.
      Och jag har som sagt jobbat i kök så jag vet hur det går till i det yrket, inte alls som hemma!

      Kram

      Radera