tisdag 13 mars 2018

Det blev en liten paus...





Godmorgon alla fina!

Nu var det ett par dagar sen jag sist var inne och skrev.
Varför?
Tja, har ingen aning, luften gick som ur mig.
Jag har det ganska så besvärligt med nertrappningen av den sista medicinen.
Har kommit fram till att jag vissa dagar fortfarande måste ta den högre dosen.
Men jag har fortfarande tre veckor på mig att trappa ut den.
Jisses så glad jag är att jag inte samtidigt fasar in en ny medicin.
Så glad att jag får ta en sak i sänder.

Dagarna har givetvis rullat på hos mig trots att jag inte skrivit här.
I Söndags åt vi riktigt god och härlig Söndagsmiddag.
Ni ser dagens foto.
Potatisgratäng med porter på fläskytterfilé med sås, kokt blomkål, vitlöksmorötter och svartvinbärsgelé.
Det var ljuvligt gott.

Kan tipsa er att prova att göra porter på fläskfilé eller fläskytterfilé i stället för på stek (även kallad porterstek).
Det blir suveränt gott.
Jag gör dock på lite annat sätt än när jag gör på stek.
Efter att jag hällt ihop porter, svartvinbärssaft, vin, soja, buljong (oxfond), lagerblad, enbär, vitpepparkorn, timjan och lök så låter jag den puttra på ett bra tag innan jag lägger ner de putsade hela fläskfiléerna.
De tar ca 20-30 minuter beroende på storlek innan dom är klar.
Jag tar upp köttet och skivar det för att sen lägga ner köttskivorna i buljongen och låta dem kallna i den.
Jag gjorde detta på Lördagen.

På Söndagen var det bara att ta upp köttskivorna och sila buljongen för att sen låta buljongen koka ner en stund innan jag gjorde såsen.
Otroligt smakrikt blir det om man nu gillar det mustiga.

Det är väl värt att prova tycker jag!
Det tar lite tid men man ångrar sig inte sen.
Det går ju givetvis att göra köttet på förmiddagen och resten på eftermiddagen om man nu inte har möjlighet att sprida ut det på två dagar.

Nåväl nog om det.
Tisdag idag.
I morgon har jag samtal hos kuratorn.
Det räcker för denna vecka.
Mini lämnar boendet på fredag, då är mammaveckan slut men än är det några dagar kvar innan vi är där.
Jag fortsätter och försöker ta hand om mig själv på bästa sätt, lite besvärligt dock när nedtrappningen av medicinen får mig att må pyton men det är som det är.

Ha det bäst alla fina!

Kramen om!






8 kommentarer:

  1. Bra med paus emellanåt 🌝Jag har också haft en liten paus med bloggen. Hoppas att du får en fin tisdag
    Kram ❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, ibland blir det bara så!

      Kram

      Radera
  2. Paus är välbehövligt 🌝Även jag har haft det. Nytt inlägg ligger på bloggen nu
    Ha en fin tisdag
    Kram 💕❤

    SvaraRadera
  3. ibland behöver man en pause oavsett, hoppas det rättar till sig dina mediciner hoppas du har det bra ändå denna dag kramen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har det så bra jag kan efter förutsättningarna.

      Kram

      Radera
  4. Låter himla gott! Ska försöka komma ihåg att köpa hem ingredienserna och kanske laga till portersteken till helgen. Låter som en perfekt helgmiddag.

    Tack för tipset!
    Ha en underbar vecka!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ljuvligt gott oavsett man gör den på stek eller som jag gjorde på fläskytterfilé.

      Kram och ha en fin dag!

      Radera


Ps! Kommentarer är välkomna men glöm inte att skriva en signatur, det är roligt att se vem som lämnar avtryck!